Zero trust misune critica

Zero trust misune critica

Companiile trebuie sa adopte rapid o mentalitatea de tip zero trust, sa verifice intotdeauna pentru a atenua raspandirea incalcarilor, pentru a limita accesul prin diverse brese de securitate si pentru a preveni alte incercari de intruziune.

Cei mai multi profesionisti din domeniul IT si securitate considera ‘increderea zero’ (zero trust) ca o parte importanta a abordării cibersecuritatii lor, insa foarte multi mai au inca un drum lung de parcurs in implementarea planurilor lor de securitate.

Pe masura ce pandemia coronavirusului continua, cu multi angajati care inca lucreaza de la acasa (WFH), companiile continua sa fie vulnerabile pe fondul unor amenintari cibernetice devastatoare.

Companiile au fost nevoite sa schimbe cantitati masive de date si sa adopte o tehnologie noua pentru a permite angajatilor sa lucreze de acasa (WFH), iar o serie de probleme de securitate ignorate sau nevazute pana acum s-au instalat in sediul central astfel incat ‘increderea zero’ a devenit esentiala.

In mod ideal, visul echipe de securitate IT este acela de a realiza si mentine securitatea de ‘incredere zero’, prin care atat in ​​interiorul, cat si in afara retelei, nimeni nu beneficiaza de incredere in mod implicit. Toata lumea care incearca sa obtina acces la resursele din retea trebuie sa furnizeze date esentiale pentru a fi verificat.

Solutiile cu un grad mare de filtrare/verificare, cum ar fi ‘multi-factor authentication’ (MFA) si ‘single sign-on’ (SSO) au fost adoptate pe scara larga de catre companii.

Afla de la specialistii PowerNet cum poti asigura securitatea datelor companiei tale cand angajatii tai lucreaz de acasa: https://power.ro/solutii-securitate-it/ 

@techrepublic inspiration

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Buy now