Sistemul informatic al companiei tale va face fata unui atac cibernetic?

Sistemul informatic al companiei tale va face fata unui atac cibernetic?

Numarul de vulnerabilitati, tipuri noi de malware si programe rau intentionate continua sa creasca de la an la an, iar stirile despre incalcarile de date la scara larga au devenit o normalitate in mass-media.

Infrastructura IT al companiei tale este pregatita pentru un atac cibernetic?

Un studiu facut de partenerul nostru Forcepoint, arata ca 88% dintre companii sunt preocupate de potentiale atacuri asupra infrastructurii critice pe care se bazeaza organizatia lor.

Este greu sa tii pasul cu toate aceste schimbari in mediul informatic, iar impactul unui atac cibernetic asupra afacerii poate fi devastator. Scenariile par a fi un vis urat al executivilor cu consecinte multiple. 75% din respondenti, din studiul facut de Microsoft & Marsh, au spus ca un atac cibernetic va duce la intreruperea cursului normal al business-ului, 59% isi fac griji pentru reputatia brandului, 55% zic ca vor fi afectate datele personale ale clientilor, iar 49% sunt cel mai preocupati de daunele pe care le va avea atacul asupra datelor sau a produselor software ale companiei. Acestea sunt doar cateva scenarii enumerate dintr-o lista lunga, toate conducand, in final, la pierderi financiare semnificative.

Care sunt pierderile financiare care pot fi inregistrare din cauza unei brese de date? IBM in parteneriat cu Ponemon Institute, in 2018, au studiat 477 de companii care s-au confruntat cu pierderi de date. Studiul arata ca, costul mediu total cu un incident de pierdere a datelor este de $3.86 million, in crestere cu 6,4%.

Problema este ca, in medie, unei companii ii ia 221 de zile pentru a identifica un atac criminal, 177 de zile pentru a constata o defectiune in sistem si 174 de zile pentru o eroare umana. Timpii de reactie la pierderea datelor si preluarea controlului asupra situatie, conform studiului „2018 Cost of Data Breach Study: Global Overview”, in medie, este de 81, 60 si, respectiv, 57 de zile, pentru fiecare cauza de data breach, enumerate mai sus. Acest lucru arata ca multe companii inca au un comportament reactiv in ceea ce priveste securitatea cibernetica.

In climatul cibernetic de astazi, este imperativ pentru organizatii sa actioneze proactiv asigurandu-se, din timp, ca infrastructura IT si aplicatiile utilizate sunt securizate si pregatite sa faca fata unui atac cibernetic.

Cum te asiguri ca infrastructura IT si aplicatiile organizatiei tale sunt securizate si vor face fata unui atac cibernetic?

Incorporarea securitatii in ADN-ul organizatiei depaseste cu mult instruirea oamenilor. Evaluarea periodica a securitatii cibernetice ofera o imagine clara asupra starii companiei si ajuta la crearea unei strategii viabile prin evaluarea riscului, imbunatatirea securitatii si atenuarea amenintarilor viitoare.

Paradigma securitatii cibernetice s-a schimbat. Nu mai este o actiune „set it and forget it”. Companiile, in mod continuu, trebuie sa evalueze si monitorizeze sistemele informatice pe care le detin, sa se astepte la incalcari de date si atacuri, si sa aiba un plan viabil de raspuns la incident.

Hakerii intodeauna exploateaza vulnirabilitatile configuratiilor sistemelor informatice, asa ca trebuie sa fii pregatit!

Un prim pas catre securitatea cibernetica a companiei este evaluarea acesteia.

Serviciile de evaluare a securitatii sistemelor informatice Power Net

Servicii de evaluare a securitatii sistemelor informatice Power Net ofera garantia ca pericolele asupra companiei, dar si posibilele pierderi de date sunt inlaturate cu succes. Plus, managementul va castiga o perspectiva clara asupra etapelor urmatoare din procesul de securizare si de protectie a companiei.

Pentru ca fiecare companie are o infrastructura IT unica, iar hakerii exploreaza vulnerabilitatile sistemelor, serviciile noastre de evaluare a securitatii cibernetice sunt personalizate, procesul de evaluare avand trei etape cu livrabile concrete.

Obiectivul general al procesului de evaluare este analiza sitemelor informatice, detectarea riscurilor si crearea unui set complet de mecanisme si masuri de securitate care sa permita eliminarea vulnerabilitatilor si reducerea astfel a riscurilor de securitate si a unui plan de implementare a acestora.

In functie de nevoile companiei si infrastructura IT, specialistii nostri vor performa mai multe tipuri de teste. Testele de penetrare, realizate cu unelte automatizate de scanare si metode “manuale” de exploatare a sistemelor, sunt menite sa simuleze mai multe scenarii de atac malitios. Aici se face testarea cailor de comunicatii si a sistemului IT.

Fie ca folossesti aplicatii dezvoltate intern sau de terte parti, acestea, ca si websiteul companiei, sunt puncte de conectare cu lumea exterioara, si, respectiv, vulnerabile. Auditul site-ului si aplicatiilor web realizat de echipa Power Net vor detecta vulnerabilitatile sistemelor frontend si backend.

Esti pregatit sa iti imbunatatesti securitatea cibernetica?

Hai sa discutam despre strategia companiei tale privind securitatea cibernetica. Contactati-ne acum la sales@power.ro pentru a primi brosura pentru „Servicii de evaluare a securitatii sistemelor informatice”, unde vei gasi detaliat etapele si livrabilele procesului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Buy now