Siguranta Conexiunilor pentru Work from Home – COVID 19

Siguranta Conexiunilor pentru Work from Home – COVID 19

securitate-cibernetica

Solutii IT pentru Work From Home – Coronavirus

Tot mai multe companii din Romania, in special din sectorul IT aleg solutia work from home, pentru siguranta angajatilor lor si a diminuarii riscului de raspandire a virusului COVID 19. Atat multinationalele, cat si firmele autohtone isi trimit angajatii care desfasoara o munca de birou sa lucreze de acasa. Prevenirea raspandirii Coronavirus in Romania, duce la astfel de masuri, extrem de populare in tarile mai dezvoltate de multi ani.

Astfel, apar si provocari pentru firmele in care angajatii acceseaza constant serverele companiei sau serverele clientilor pe ale caror proiecte lucreaza. Siguranta conexiunilor si pericolele cibernetice care apar o data cu o astfel de masura sunt nenumarate.

Cum pastram siguranta conexiunilor pentru persoanele care lucreaza de acasa?

Sanatatea angajatilor este primordiala pentru angajatori. In 2020 in foarte multe domenii si industrii, pe langa zona de IT, angajatii lucreaza de la birou, de pe laptop, calculator sau chiar de pe telefon. Doar companiile cu magazine de prezentari si showroomuri au probleme in a-si continua activitatea in contextul actual al Coronavirus. Cele mai norocoase firme sunt cele care au angajati care pot lucra remote, de acasa, accesand calculatoarele personale sau chiar laptopurile de serviciu.

Indiferent de dispozitivul ales, o data iesiti de sub protectia firewallurilor conexiunilor de la locul de munca, riscurile sunt majore. La aceste riscuri, ca si utilizatori simpli, ne expunem zi de zi, dar informatiile care pot fi supuse unor pericole sunt adeseori de natura personala, fara sa implice pierderi financiare majore.

Nu la fel se intampla cand vine vorba despre fisierele si datele unei companii si ale clientilor ei. Baze de date, fisiere, diferite accese la servere si site-uri sunt periclitate in cazul angajatilor care lucreaza de acasa. Cum putem proteja si restrange la maxim aceste pericole?

Power Net, propune 3 solutii eficiente si moderne pentru munca de acasa a angajatilor.

  1. Solutia Gemalto presupune utilizarea unui usb conectat la calculator care cripteaza conexiunile si duce siguranta pe primul plan.
  2. Solutia IAM FortiToken prespune utilizatarea unui device Android sau iOS pentru autentificarea in doi pasi.
  3. Solutia DRUID Chatbots Romania ofera asistenti virtuali, folositi pentru: clienti, angajati, vanzari, contabilitate si nu in ultimul rand departamentele de call center si helpdesk.

O alta solutie preferata de toate micile si marile companii care tin la securitatea datelor transmise este VPN-ul. O solutie complexa de securitate care permite crearea unei retele virtuale atat pentru calculatoarele aflate in aceeasi locatie, cat si pentru calculatoarele aflate in variate locatii (de exemplu angajati care lucreaza remote).

  • Ce solutie sa alegi?
    Forcepoint N330 sau N335 sunt de departe cele mai stabile si puternice solutii.
  • Cum o implementezi?
    Contacteaza-ne si iti oferim consultanta in implementarea acestei solutii in firma ta.

Tu ce solutii alegi?

Contacteaza-ne pentru consultanta gratuita in alegerea celei mai bune solutii de securitate pentru compania ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Buy now