Servicii ale statului in cloud: UTI castiga un contract de 76 mil. lei

Servicii ale statului in cloud: UTI castiga un contract de 76 mil. lei

Un consortiu condus de UTI Grup va livra Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI) o platforma care va furniza institutiilor publice servicii de cloud computing, proiect estimat la 76 milioane de lei, pret cu tot cu TVA.

Stabilirea ofertei castigatoare a avut loc in luna noiembrie si recent a fost semnat contractul. Din ianuarie, UTI va incepe livrarea echipamentelor, potrivit datelor furnizate de ICI, informeaza Mediafax. Din consortiul condus de UTI Grup mai fac parte Ymens Teamnet (ofertant asociat), C.P. Consultant Services (ofertant asociat), Siveco Romania (subcontractant) si Romsys (subcontractant), potrivit datelor disponibile pe www.e-licitatie.ro.

La licitatie a mai depus oferta consortiul format din Star Storage (lider asociere, ofertant asociat), Indra Sistemas (Spania, ofertand asociat), Civitas Systems (jude]ul Dolj, ofertant asociat), Regia Autonoma RASIROM (ofertant asociat), European Funds INVEST (ofertant asociat), Softline International (subcontractant) si Swift Instal Construct (subcontractant).

p_163974_760x420-00-65

In ce consta proiectul de cloud computing?

Proiectul consta in achizitionarea unei infrastructuri hardware si software necesare pentru realizarea proiectului, precum si a serviciilor pentru pregatirea si managementul proiectului, serviciilor de dezvoltare si implementare a platformei de cloud computing. Prin cloud computing se intelege o retea de calcul de date bazata pe o infrastructura virtuala, invizibila utilizatorului. Ea poate fi localizata oriunde pe glob si poate fi utilizata prin intermediul unui aplicatii de acces la Internet (browser web) fara a instala nici un alt program.

„Obiectivul general al proiectului il constituie modernizarea, dezvoltarea si eficientizarea serviciilor publice oferite catre cetateni prin intermediul unei infrastructuri de tip cloud computing care sa eficientizeze achizitia si utilizarea echipamentelor si serviciilor IT&C la nivelul institutiilor publice, sa sporeasca transparenta activitatii institutiilor publice si sa faciliteze interoperabilitatea intre serviciile electronice publice”, se arata in caietul de sarcini al licitatiei.

Contractul va avea o durata de 12 luni de la data atribuirii si va fi finantat din fonduri europene. Infiintat in anul 1970, ICI reprezinta principalul institut de cercetare-dezvoltare din Romania in domeniul tehnologiilor informatiei si comunicatiilor.

Sursa: wall-street.ro

Photo by Alex Machado on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Buy now