Securitatea Cibernetica Devine si Mai Subreda in 2020

Securitatea Cibernetica Devine si Mai Subreda in 2020

cybersecurity

Realitatea virtuala, ransomware, IoT si 5G sunt cateva dintre trendurile care vor fi accelerate in 2020, iar securitatea cibernetica va avea de suferit din aceasta perspectiva.

In anii ce vor urma, granitele securitatii cibernetice vor fi duse dincolo de limitele cunoscute din cauza evolutiei tehnologice.

Un exemplu concret sunt deepfakes. Materiale video create de AI care nu pot fi deosebite daca sunt reale sau produse de AI. In acest sens, se pot ajunge la prejudicii de pana la 250 de milioane de dolari anul viitor.

Cum se poate intampla acest lucru mai exact? Un “binevoitor” creaza un videoclip fals conform caruia CEO-ul companiei isi da demisia, iar valoarea actiunilor va scadea drastic din cauza unui astfel de mesaj.

Un alt exemplu este o celebritate care este nemultumita de produsele sau serviciile companiei tale, poate sa-ti aduca prejudicii grave de imagine si scaderi ale vanzarilor pana cand acest deepfake este contracarat.

Exista deja situatii in care escroci au falsificat vocea CEO-ului unei companii, folosing AI, pentru a cere angajatilor sa transfere de urgenta bani in diverse conturi.

O sa spuneti ca cine va crede astfel de mesaje? Dar daca inca exista cazuri de mesaje (SMS, email, etc.) de cereri de transferuri de bani pentru diverse neplati, cauze umanitare sau accidente ale apropiatilor, credeti ca nu cresc sansele transferurilor cand vocea CEO-ului o spune?

Cresterea IoT (the Internet of Things) va creste exponential numarul de device-uri conectate la internet, iar echipele de securitate vor avea mult mai mult de munca pentru a reusi sa preintampine atacurile de orice fel.

In aceeasi directie vor duce si raspandirea tehnologiei 5G, deja implementata si in Romania, cat si a ransomware (software care se instaleaza pe device-urile vicitmelor si cripteaza informatii personale, decriptarea lor efectuandu-se pentru sume considerabile de bani).

Va recomandam ca in 2020 sa acordati o atentie sporita securitatii cibernetice a calculatoarelor, telefoanelor, tabeletelor, parolelor, conturilor si loginurilor efectuate pe diferite dispozitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Buy now