Ransomware: cosmarul securitatii online

Ransomware: cosmarul securitatii online

Ransomware devine rapid o problema definitorie de securitate online a erei noastre. Este o idee brutal de simpla, executata din ce in ce mai inteligent de catre grupuri criminale. O bucata imensa din viata noastra este acum stocata digital, indiferent ca este vorba de fotografii, videoclipuri, planuri de afaceri sau baze de date pentru clienti. Prea multi dintre noi, atat firme cat si persoane fizice, am fost delastori in asigurarea acestor informatii vitale, creand o oportunitate pe care infractorii au exploatat-o.

Geniala lor idee a fost sa constientizeze ca nu trebuie sa fure aceste date pentru a castiga bani, trebuie doar sa faca imposibil accesarea acelor date – prin criptarea lor si evident sa ne redea accesul daca platim.

Ransomware-ul a fost candva o amenintare in principal pentru consumatori, dar acum este o amenintare semnificativa pentru afaceri. Doar saptamana trecuta, au existat avertismente cu privire la un nou val de atacuri ransomware impotriva a cel puțin 31 de organizatii mari, cu scopul de a cere milioane de dolari rascumparare, Garmin a fost in lockdown aproape o saptamana. 

O alta ingrijorare este ca, pe masura ce devin mai increzatori si mai bine finantati, aceste grupuri infractionale vor viza noi tinte, din ce in ce mai sus. O tendinta ingrijoratoare este aceea ca hakerii vor fura datele odata cu criptarea retelelor. Apoi vor ameninta ca vor da date sensibile in piata pentru a presa victima sa plateasca.

Acesti infractori cibernetici isi petrec de multe ori saptamani bune intr-o retea inainte de a ataca efectiv, ceea ce inseamna ca au timp sa inteleaga care sunt datele esentiale ale acelei afaceri (precum e-mailurile CEO-ului de exemplu) exercitand si mai multa presiune asupra victimelor lor.

Evident ca nu este decat inceputul unei lupte din ce in ce mai sofisticate cu atacatorii cybernetici si nu poti decat sa fii cat mai bine pregatit pentru aceasta lupta. Afla mai multe de la specialistii nostrii in securitate: https://power.ro/solutii-securitate-it/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Buy now