PowerNet dezvolta un proiect de cercetare de 0,5 mil. euro aplicabil in sport si kinetoterapie

PowerNet dezvolta un proiect de cercetare de 0,5 mil. euro aplicabil in sport si kinetoterapie

Compania PowerNet, unul din­tre jucătorii importanţi de pe piaţa locală de integrare de soluţii IT&C, se află în plin pro­­­ces de dezvoltare a unei platforme teh­no­­­lo­gice care să permită identificarea, ana­li­za­­rea şi interpretarea mişcărilor cor­pu­lui u­man (kinetoterapie), valoarea proiectului depăşind 500.000 de euro în prima fază – până la sta­diul beta.

Din această sumă, investiţia iniţială s-a situat la 200.000 euro, iar recent compania a primit o finanţare din partea Uniunii Europene pentru dezvoltarea proiectului. Primele aplica­bilităţi ale platformei ar putea fi în kinetoterapie şi fitness.

„Am investit iniţial 200.000 euro bani proprii în partea de cercetare şi dezvoltare a ideii şi în prima fază a proiectului. Ulterior am aplicat şi pentru programele de fon­duri euro­pene, iar în primăvară am obţinut apro­­ba­rea. Tot proiectul valorează 375.000 euro, din care 225.000 euro sunt fon­duri neram­bur­­sabile, iar restul investiţie pro­prie“, a de­clarat Emil Munteanu, mana­ging partner şi acţionar în cadrul PowerNet. Com­­pania a avut anul trecut a­fa­ceri de 35,5 mil. lei, plus 43% faţă de 2015. Dezvoltarea  plat­formei a pornit în urmă cu trei luni, deşi ideea proiectului a apărut acum doi ani.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.07.2017

Sursa: http://www.zf.ro/business-hi-tech/integratorul-power-net-consulting-dezvolta-un-proiect-de-cercetare-de-0-5-mil-euro-cu-aplicabilitate-in-sport-si-kinetoterapie-16580347

Photo by Ahmad Odeh 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Buy now