Power Net Consulting: Doar 7% din companiile locale respectă noile reguli de prelucrare a datelor personale

Power Net Consulting: Doar 7% din companiile locale respectă noile reguli de prelucrare a datelor personale

Informatie digitala vazuta prin ochi

Majoritatea companiilor din România, peste 70%, au implementat până în prezent mai puţin de jumătate din re­gulile GDPR (General Data Protection Regulation) – noul regulament cu privire la prelucrarea datelor personale care urmează să intre în vigoare din mai 2018 la nivelul în­tre­gii Uniuni Europene, potrivit datelor preliminare ale unui stu­diu realizat de firma Power Net Consulting, unul dintre ju­că­torii importanţi de pe piaţa locală de integrare de soluţii IT&C.

„În circa 72% din companiile care au răspuns chestionarului nostru, gradul de implementare a regulamentului GDPR este sub 50% şi doar 7% dintre ele respectă în prezent în totalitate noile reguli de prelucrare a datelor personale. În plus, în 86% din cazuri, companiile nu au desemnat încă o persoană pe poziţia de responsabil cu protecţia datelor“, a declarat Emil Munteanu, managing partner şi acţionar în cadrul Power Net Consulting.

Sursa: http://www.zf.ro/business-hi-tech/power-net-consulting-doar-7-din-companiile-locale-respecta-noile-reguli-de-prelucrare-a-datelor-personale-16771947

Imagine de Pete Linforth de la Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Buy now