Platforma software dedicata kinetoterapiei si fitnesului

Platforma software dedicata kinetoterapiei si fitnesului

PowerNet Consulting anunța luna trecută ca dezvolta o platforma software care să asiste utilizatorii în efectuarea ”la distanță” a ședințelor de kinetoterapie, fitness, sau a altor forme de exercițiu fizic. Aceasta este prima aplicaţie care nu doar colectează şi redă date, cum fac cele mai multe gadgeturi de astăzi, ci realizează și interpretarea datelor colectate, iar pe baza indicaţiilor specialiştilor, utilizatorul este ajutat să se corecteze individual.

Într-un interviu cu Emil Munteanu, CEO Power Net Consulting, iată ce am aflat despre un business inovator pe piața din România.

  1. Care este stadiul în care se află produsele în acest moment?

Stadiu actual este unul de validare tehnologică în general și de validare algoritmică în particular. La finalul acestei etape dorim să avem finalizat prototipul care să ne permită în etapa imediat următoare testarea la scară mare, colectarea masivelor de date și optimizarea algoritmilor.

  1. Care este particularitatea de tip funcționalitate tehnică ce dă valoare adăugată produselor?

La baza acestui produs va sta o platformă software capabilă de integrarea cu multiple echipamente de pe piață din gama ceasurilor inteligente sau a brățărilor de fitness (”wrist-based devices”). Scopul produsului este de a asista practicanții de exerciții fizice, cu un focus deosebit pentru cei angrenați în recuperarea fizică ușoară sau pentru cei ce-și doresc însușirea/perfecționarea procedeelor specifice din gama fitness/yoga/pilates/etc. Prin intermediul unor algoritmi inovatori platforma va evalua calitatea și eficiența sesiunilor de practică, analizând mișcările în regim de corectitudine și viteză. Ulterior se vor calcula și monitoriza în timp o serie de indicatori complecși, predefiniți sau configurabili la nivel de utilizator, esențiali în evaluarea calităților și a deprinderilor motrice.

Merită menționat că, într-o etapă ulterioară, dorim dezvoltarea platformei în scopul detecției și evaluării posturilor statice sau în mișcare pentru cât mai multe scenarii de utilizare din viața omului modern (ex.: la birou, la volan, în timpul mersului, în timpul somnului, etc.).

Adițional, dorim dezvoltarea unei brățări standard ”low-cost” care să includă senzoristica, strict necesară pentru scenariile în care e nevoie de o precizie și acuratețe superioară față de ceea ce pot oferi ”wrist-based devices”-urile actuale. În funcție de tipologia și complexitatea exercițiilor, optimizarea rezultatelor va presupune adăugarea uneia sau mai multor brățări standard.

  1. Cum vor fi comercializate soluțiile de tip smart wearables propuse de Power Net Consulting?

Inițial, platforma software va fi lansată cu titlu de gratuitate. Ulterior i se va stabili un preț de tipul subscripției lunare, care va include reduceri pentru grupuri/familii/copii sau bătrâni. Dorința noastră actuală este ca brățara low-cost să poată fi disponibilă și sub forma unui kit de tip ”open” (adică schema, lista de componente și instrucțiunile de asamblare să poată fi descărcate de pe site-ul nostru fără costuri).

  1. Ce tipuri de piețe și de parteneri strategici vizați pentru extindere?

Pe lângă publicul larg angrenat în execuția corectă a exercițiilor fizice, estimăm interes din partea instituțiilor de sănătate dedicate recuperării fizice și kineto-terapiei – publice sau private, precum precum și din partea organizațiilor cu activități de fitness/yoga sau alte tipuri de sport/educație fizică.

  1. Intenționați să luați în considerare și un parteneriat cu instituțiile publice de sănătate?

Sigur, în măsură în care vom găsi interes din partea acestora.

  1. Din punctul de vedere al business-ului, care este investiția evaluată până la acest moment și în ce măsură există interes pentru atragerea unor runde de finanțare?

Până în momentul de față, firma a investit din fonduri proprii peste 200k euro. Evident că am gasit interes în diverse zone pentru a deschide noi parteneriate care sa aduca aport de capital pentru susținerea și dezvoltarea ulterioară. Căutam pe cineva care să fie alaturi de noi nu numai și investitor, căutam pe cineva care să creada și să ne ajute la marketarea cât mai corectă a acestei platforme.

Mai multe detalii despre produse pot fi citite aici.

Sursa: https://www.softlead.ro/noutati-it-c/investitie-de-peste-200000-euro-in-platforma-software-dedicata-inovarii-kinetoterapiei-si-fitness-ului.html

Imagine de AndiP de la Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Buy now