Transformarea digitala – 8 Avantaje

Transformarea digitala – 8 Avantaje

Pentru multe companii transformarea digitala este legat de costuri. Mutarea datelor intr-un mediu cloud, oricare ar fi acela public, privat sau hibrid reduce costurile operationale. Elibereaza costurile hardware si software precum si pe membrii echipei pentru a lucra la alte proiecte. Afla mai multe despre digitalizarea companiei tale de aici: https://bit.ly/2QO0pK9

1. Colectare imbunatatita de date

Majoritatea companiilor colecteaza munti de date despre clienti, dar beneficiul real este optimizarea acestor date pentru analize care pot conduce afacerea inainte. Transformarea digitala creeaza un sistem pentru colectarea datelor corecte si incorporarea lor pe deplin pentru un business inteligent. Se creeaza o modalitate prin care diferite unitati functionale din cadrul unei organizatii pot traduce datele brute in informatii despre operatiunile, productia, finantele si oportunitatile de afaceri ale clientilor.

2. O mai buna gestionare a resurselor

Transformarea digitala consolideaza informatiile si resursele intr-o suita de instrumente pentru afaceri. Mai degraba decat software si baze de date dispersate, acesta reuneste resursele companiei intr-un singur loc, intr-un depozit central. Transformarea digitala nu este un departament sau o unitate functionala. Cuprinde fiecare domeniu al unei afaceri si poate duce la inovarea procesului si eficienta intre unitati.

3. Statistici ale clientilor bazate pe date

Datele pot fi cheia pentru deblocarea informatiilor despre clienti. Intelegandu-va mai bine clientii si nevoile acestora, puteti crea o strategie de afaceri care sa fie si mai centrata pe client. Folosind atat date structurate, cat si date nestructurate, cum ar fi valorile de pe retelele sociale, aceste informatii pot contribui la cresterea afacerii.

4. O experienta generala mai buna pentru clienti

Asteptarile clientilor sunt ridicate in ceea ce priveste experienta lor. Clientii s-au obisnuit sa aiba alegeri nesfarsite, preturi mici si livrare rapida. Experienta clientilor este noul camp de lupta. Gartner raporteaza ca mai mult de doua treimi dintre companii afirma ca concureaza in principal pe experienta clientilor.

5. Incurajeaza cultura digitala (cu o colaborare imbunatatita)

Oferind membrilor echipei instrumentele potrivite, adaptate mediului lor, transformarea digitala incurajeaza o cultura digitala. In timp ce aceste instrumente ofera o modalitate usoara de colaborare, ele contribuie, de asemenea, la avansarea digitala a intregii organizatii. Aceasta cultura digitala va fi cruciala in viitor.

6. Cresterea profiturilor

Companiile care sufera transformari digitale imbunatatesc eficienta si profitabilitatea. Luati in considerare aceste rezultate raportate de SAP Center for Business Insights si Oxford Economics:

  • 80% dintre organizatiile care au finalizat transformarea digitala raporteaza profituri crescute.
  • 85% spun ca si-au marit cota de piata.

In medie, liderii se asteapta cu o crestere a veniturilor cu 25% mai mare decat concurentii.

7. Agilitate crescuta

Transformarea digitala face organizatiile mai agile. Imprumutand de la dezvoltatorii de software, companiile isi pot creste agilitatea prin transformarea digitala pentru a imbunatati viteza de introducere pe piata si pentru a adopta strategii de imbunatatire continua. Acest lucru permite o inovatie si o adaptare mai rapide, oferind in acelasi timp o cale spre imbunatatire.

8. Productivitate imbunatatita

Dispunerea de instrumente tehnologice potrivite care functioneaza impreuna poate eficientiza fluxul de lucru si imbunatati productivitatea. Prin automatizarea multor sarcini manuale si integrarea datelor in intreaga organizatie, aceasta le permite membrilor echipei sa lucreze mai eficient.

Poti si tu sa faci primi pasi in transormarea digitala a companiei tale, noi te putem ajuta, trimite un mesaj la: https://bit.ly/3dBFFOx. Totul incepe cu un audit gratuit pentru a descoperi impreuna solutia optima pentru businessul tau.

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Buy now