5 intrebari prin care sa identifici vulnerabilitatile din sistem

5 intrebari prin care sa identifici vulnerabilitatile din sistem

Computer programmer using a laptop

Astazi vom vorbi despre securitatea sistemului tau informatic. Mai exact vom vorbi despre vulnerabilitatile din sistem, dar mai intai sa intelegem mai exact ce inseamna vulnerabilitate IT.

Ce este o vulnerabilitate?

O vulnerabilitate se refera la o slabiciune cunoscuta a unui activ (o resursă activa) care poate fi exploatata de unul sau mai multi atacatori. Cu alte cuvinte, este o problema cunoscuta care asigura succesul unui atac.

De exemplu, atunci cand un membru al echipei demisioneaza si uiti sa ii dezactivezi accesul la conturile externe, sa schimbi datele de conectare sau sa il elimini de pe cardurile de credit ale companiei, acest lucru iti va lasa afacerea deschisa atat amenintarilor intentionate, cat si celor neintentionate.

Cu toate acestea, majoritatea vulnerabilitatilor sunt exploatate de catre atacatori automatizati si nu de o tastare umana de cealalta parte a retelei.

Intrebari pentru stabilirea listei vulnerabilitatilor de securitate

Iata cateva intrebari pe care ar trebui sa vi le puneti cand stabiliti lista cu vulnerabilitatile din sistem pentru compania dumneavoastra:

  1. Datele dumneavoastra sunt copiate si stocate intr-o locatie sigura in afara site-ului?
  1. Datele dumneavoastra sunt stocate in cloud? Daca da, cat de exact este protejat de vulnerabilitatile cloud?
  1. Ce fel de securitate de retea aveti pentru a determina cine poate accesa, modifica sau sterge informatii din cadrul organizatiei dumneavoastra?
  1. Ce fel de protectie antivirus este utilizata? Licentele sunt actuale? Functioneaza de cate ori este nevoie?
  1. Aveti un plan de recuperare a datelor in cazul exploatarii unei vulnerabilitati?

Intelegerea vulnerabilitatilor dvs. este primul pas pentru gestionarea riscului. Noi va putem ajuta cu un audit de securitate gratuit in urma caruia sa primiti recomandari autorizate privitor la rezolvarea vulnerabilitatilor descoperite in reteaua dumneavoastra. Trimite un email pe adresa: sales@power.ro cu subiectul ‘vulnerability’ sau completeaza formularul de aici: https://power.ro/solutii-securitate-it/#siem

Coffee photo created by rawpixel.com – www.freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Buy now